Element och Värmen (uppdaterad)

Nu i veckan kommer värmen sättas på igen. Om du upplever att det bubblar/rinner i elementen eller att de inte blir helt varma kan det bero på olika saker. De flesta elementen kommer anatgligen behöva luftas då det oftast finns mycket luft i systemet efter att värmen varit avstängd. Detta gör ni enkelt själva. Skaffar en luftningsnyckel (finns på typ clas ohlsson http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=161797213) och sätter den i ena hörnet på elementet, du ser att det är ett sexkantigt hål som nyckeln passar i. Håll ett glas under den lilla pipen under nyckelhålet, vrid runt så det börjar pysa. När det börjar komma vatten så vrider du tillbaka nyckeln ordentligt så det stänger. Då är all luft ute ur systemet. Detta kan dock behöva upprepas några gånger första veckorna, det märker du om det bubblar i elementen eller om de inte blir varma.

Det kan också vara termostaten (vredet) som har hängt sig, här är en länk till hur man gör då http://www.alltomrenovering.se/element-termostat/

Om det mot all förmodan inte fungerar så kan det vara termostaten som är sönder, det är gamla element så det är inte helt ovanligt. Ta då loss det och ta med det till en butik som säljer termostater så är det bara att skruva fast det nya. I värsta fall kan det vara mer ingående fel, och då krävs en rörmokare. Fjärrvärmen går INTE att stänga av i lägenheten så ska ett element bytas så MÅSTE en rörmokare göra detta.

Hör av er om ni har några frågor.

Uppdatering: Värmen är nu igång i större delen av fastigheten men det kommer dröja till onsdag innan man hunnit koppla ihop alla rör i hörnet vid uppgång 30/31 och först då skall samtliga få värme i sina element. Glöm inte lufta era element.

/Malin – Styrelsen