De fyllda sopbehållarna

Som ni alla säkert märkt vid det här laget så är samtliga restavfallsbehållare fulla. Tömning kommer med största sannolikhet ske idag men absolut senast imorgon. När jag precis pratade med Renova så räknade dom dock med att få de tömda idag. Tömningen av de biologiska behållarna kommer dröja till nästa vecka, men den vid Holländaregatan är bara halvfull och den innersta på Götaholmsgatan är nästan tom så det skall gå bra.

Uppdatering: Behållarna för restavfall är nu tömda.

Så, vad har hänt fram tills idag egentligen? Nedan finns hela historien för den som är intresserad.

Som ni alla vet så började vi använda behållarna den 25 oktober, innan detta var man tvungen att skicka in en blankett där man fyllde i när man skulle börja använda behållarna, hur många och vilket typ av avfall det rörde sig om. Samtidigt sa vi att vi börjar att tömma restavfallet varje vecka för att se hur fulla de blir. Det biologiska avfallet skall tömmas varje vecka oavsett.

I samband med min runda bland behållarna för biologiskt avfall den 29 oktober noterade jag att det ännu knappt fanns något i dessa behållarna varpå jag kontaktade Kretsloppskontoret för att påpeka att en tömning av dessa behållare ännu var helt meningslöst, men att tömningen av restavfallet fortfarande skulle göras. Jag fick då besked att de ännu inte fått in någon rapport från Renova beträffande tömningsdagar men att de mailat dom beträffande detta och skulle höra av sig när de fått reda på datum.

När jag återigen gick en runda i söndags noterade jag att 2 av 3 restavfallsbehållare började bli fulla varpå jag kontaktade Kretsloppskontoret i måndags om att de nu måste tömmas. De meddelade då att de fortfarande inte hört något från Renova men att de skulle kontakta dom igen och höra av sig under dagen. Självklart uteblev återkopplingen och jag kontaktade dom igen på tisdagen för att slutligen igår få reda på att Renova meddelat att de måste besikta behållarna innan de kan börja tömma, något som aldrig nämnts innan.

Kretsloppskontoret och Renova har varit ute på plats när vi planerade placeringen för behållarna. Renova var även ute och tittade när behållarna sattes ner i marken för att se så att man skulle kunna genomföra tömningen av dom utan problem. Att en besiktning av behållarna skulle göras påpekades aldrig men även om så var fallet har de haft drygt 2 veckor på sig att påpeka detta sedan Kretsloppskontoret kontaktade dom första gången beträffande tömning hos oss.

Idag kl 10 besiktades behållarna och allt är nu klart för tömning. Jag hoppas detta är första och sista gången detta händer men jag har gjort vad jag kunnat för att detta skall lösas så snabbt som möjligt.