Värme i rören

Ja, ingen har väl missat att det börjat rinna vatten i elementen.

Det blev tyvärr en liten försening i och med att pumpen som cirkulerar vattnet strejkade när sommarvilan väl var över. Nu går den dock och skall göra det hela vintern, så när som ett kort stopp på måndag då de måste stänga av den ett tag för att ordna den temporära lösning som de fick ta till idag för att vi skulle kunna ha värme under helgen.

Anledning till att man hör vattnet rinna i rören är för att det finns luft kvar i systemet och detta behöver luftas bort för att göra det möjligt att fylla på systemet med mer vatten. I slutändan skall det endast finnas kvar vatten i systemet och vi uppnår bästa möjliga effekt inför vintern.

Vi uppskattar om du kan hjälpa till genom att luftar dina element, det tar varken lång tid eller är svårt. Instruktioner hittar du här. Om du saknar en elementnyckel så finns dessa på t.ex. Clas Ohlson för en liten slant.

Detta är något som vi kommer behöva göra efter varje etapp eftersom vi kommer tvingas tömma systemet för att komma åt att påla längs vissa väggar. Det kan även behöva göras under vintern om elementen inte blir varma eller endast är fläckvis varma.