Byte av tvättbokningssystem

Efter att ha titta på olika tvättbokningssystem under sensommaren så beslutade styrelsen på sitt styrelsemöte i måndags att byta ut det befintliga tvättbokningssystem till ett nytt.

Anledningen till bytet är framförallt för att det nuvarande strulat väldigt mycket, väldigt länge. Att tillverkaren av systemet inte har någon personal som vet hur systemet fungerar har tyvärr inte heller hjälp oss särskilt mycket.

Tillverkaren av det nya systemet heter Aptus. Det är ett göteborgsbaserat företag som sköter allt från utveckling till tillverkning i en fastighet i Sisjön. En stor fördel med Aptus system är att det är mjukvarubaserat vilket gör att man kan lägga in nya funktioner om de skulle behövas i efterhand. Man har även möjlighet att ge förslag på nya funktioner som då kan tas fram om Aptus gör bedömningen att den kan vara användbar även för andra. Deras system går även att bygga ut med t.ex ett passersystem för grindar och uppgångar.

Det nya systemet kommer även möjliggöra tvättbokning via internet och den som sitter med en iPhone kommer även kunna använda Aptus iPhone App. Inloggningsuppgifter för internetbokningen kommer skickas ut när de finns tillgängliga.

Idag kan vi meddela att systemet kommer installeras vecka 42. Detta kommer innebära att tvättstugan kommer vara stängd den 18:e och 19:e oktober då installationen sker. Alla bokningar från den 18:e oktober kommer försvinna när det nya systemet installeras, så dessa tider är det ingen idé att boka.

Även detta systemet använder taggar, men dessvärre kommer vi behöva dela ut nya. Vi försöker ha dessa tillgängliga nästa vecka när vi ändå skall få ut [link2post id=”280″]de nya nycklarna[/link2post]. Det är dock inte helt säkert att vi hinner få taggarna i tid, men Aptus skall göra sitt bästa. Det kommer även vara möjligt att ha flera taggar per lägenhet, men detta kommer vi ta efter att systemet är installerat eftersom vi inte hinner ta detta nu om vi skall ha en möjlighet att få hit taggarna nästa vecka.

Vi hoppas alla har överseende med att tvättstugan stängs dessa dagar och de problem detta tyvärr kan medföra. Vi måste dock ta denna tiden för att en gång för alla bli kvitt problemen med vårat nuvarande tvättbokningssystem.

Frågor skickas till tvattbokning@gamlestadstorget.com.