Byggmöte v37

Arbetet med att dra och koppla in fjärrvärmerören fortsätter och skall vara klart så att vi kan sätta igång värmen nu på onsdag. Det kommer att finnas luft i systemet när det väl drar igång vilket gör att systemet inte kommer fungera optimalt innan luften är borta. Hjälp gärna till genom att lufta elementen i er bostad när det väl börjar rinna vatten i rören.

Jag pratade med dom som dränerade idag och frågade hur lång tid dom beräknade ha kvar. Dom sa 2-3 veckor. Jag hoppas detta är sista gången jag behöver uppge denna tidsintervall. Fallet mot vår första punkt (vid uppg. 11) gick inte att använda så långt som vi hoppades på och dom fick då ordna en ny punkt att falla mot utanför uppg. 41. Det kommer även ta lite extra tid nu när dom närmar sig hörnet och skall in och jobba bakom cykelhuset.

Pålab började idag att injektera yttermurarna mot gatan. Man kommer även påbörja arbetet med den invändiga dräneringen av uppg. 41-43 inom kort.

I sin helhet börjar vi nu se ljuset i tunneln. Etappen är fortfarande beräknad att vara klar i mitten av november.

Vi påbörjar nu även arbetet med etapp 2 som är tänkt att börja i februari/mars 2011. Mer om etapp 2 kommer senare.

Nästa byggmöte är den 27 september.

Frågor skickas till gfg@gamlestadstorget.com.