Byggmöte v21 och sophantering

Pålabs platschef var inte närvarande på detta byggmötet heller då han har semester och återkommer på onsdag. Detta medför att det även denna gång inte framkommer så väldigt mycket nytt.

Pålningen i uppg. 43 är påbörjad.

Den sista lägenheten i hörnet 37/38 har nu flyttat tillbaks och är det kvarstår endast några små detaljer.

I vanlig ordning så kommer värmen stängas av nu när det har blivit varmare. Detta måste även göras för att vi skall ha möjlighet att grundförstärka längs de väggar där rören går, då dessa kommer behöva tas bort för att komma åt med maskinerna. Värmen kommer stängas av nästa måndag, den 31 maj.

Det nya sopsystemet är sedan i mitten på förra veckan beställt. Beräknad leveranstid är 8-10 veckor. Något exakt datum är inte sagt ännu men det borde röra sig om slutet på juli.

Sopcontainern är sedan i förra veckan även utbytt mot en mindre variant med sopinkast. Denna skall från och med nu tömmas 2 gånger i veckan. Den har luckor på båda sidorna av containern, så om det är fullt vid inkasten på ena sidan går det även bra att kasta in från andra sidan. Tänk på att inte bygga upp högar precis vid inkasten utan försök kasta in påsarna där det finns plats så blir det enklare för alla.

Några verkar även envisas om att inte kasta sina sopor i containern utan med jämna mellanrum lämnas det sopor i genomgångarna. Om ni uppmärksammar någon som lämnar sopor i genomgångarna, prata med personen eller meddela styrelsen så sköter vi den kontakten. Varje gång sopor lämnas i genomgångarna blir det en onödig kostnad för föreningen samt att det ökar risken för bl.a. råttor.

Nästa byggmöte är den 4 juni.

Kan även bjuda på lite bilder från det som är färdigt i uppg. 37/38 samt några på arbetet i uppg. 43.

[nggallery id=2]