Byggmöte v19 och nya sopsystemet

Idag blev det mestadels lägesrapporter på mötet. Platschefen för Pålab kunde inte medverka då det hänt något i Karlstad som krävde Pålabs uppmärksamhet direkt. Det är därför det varit ganska lugnt på gården idag.

Butiken är klar och deras inventarier har flyttats tillbaka in i lokalen. Det kvarvarande arbetet kommer butiksägaren få ordna själv och hur lång tid det tar kan inte vi svara på eftersom vi inte alls vet vad de tänkt göra.

Lokalen på andra hörnet vid butiken är även den klar och hyresgästen kommer börja flytta tillbaka under veckan.

I de två lägenheterna som det utförts arbete i hörnet 37/38 är den ena klar, där de boende har flyttat tillbaka, medan den andra skall bli klar idag.

Den mesta av borrningen i källaren är klar, de uppgångar som återstår är 11-12 samt 41-42 39-42. Det är dock flera hål som fortfarande skall borras på gården och senare även ute på trottoaren.

Då arbetet i 37/38 är så gott som klart tänkte jag gå ner och ta lite nya bilder på hur allt blev och lägger upp, när detta blir vet jag dock ännu inte.

Nästa byggmöte är den 24 maj, men vi kommer ha ett kompletterande möte med Pålabs platschef nu på fredag (14:e) för att få med de delar som inte kunde behandlas på dagens möte. Troligtvis kompletteras denna nyheten med mer information efter mötet.

Nya sopsystemet

Renova har efter sina tester påpekat små brister med den nya behållaren för matavfall vilket kommer göra att tillverkaren kommer behöva göra små justeringar i designen. Annars är allt klart för att lägga en beställning vilket kommer officiellt bli nästa vecka eftersom ingenjörerna som jobbar med detta inte återkommer förrän nästa måndag.

Eventuella frågor tas som vanligt helst per mail, kontaktuppgifter finns som vanligt i den första nyheten om grundförstärkningen.

Uppdatering: På måndag (17:e maj) kommer pålning av uppg. 43 påbörjas. Det återstår även lite borrning i uppg. 39-40 vilket är ändrat i texten ovan.